fbpx

fă o cerere.


Măi, eu sunt tot mai sigură de un lucru. Pentru unii oameni ziua are 26 de ore. Nu știu unde le țin ascunse celelalte doua ore, cum le palmează, dar în acele doua ore ei ne pregătesc noua câte o surpiză.

Ba inventează ceva inedit, ba organizează un eveniment social, ba ne pregătesc un site pentru a face cereri pentru primărie.

Cine s-a mai gândit la așa ceva? Adică pot sa intru pe un site, sa-mi descriu acolo nemulțumirea mea din comunitatea în care trăiesc și apoi să se rezolve? Așa de simplu să fie?

DA!

Marius Rusu este un IT-ist din Alba Iulia care are în mâneca acele doua ore în plus.

De multă vreme s-a confruntat cu o problemă pe stradă pe care locuia și după ce a apelat la Primărie și a văzut că cineva chiar îl asculta și e dispus sa îi rezolve problema, s-a gândit să îi ajute și pe alții să facă la fel ca el.

Și nu, nu o face de ochii lumii, nu are nimic de cîștigat personal. O sa aibă de câștigat multe cereri aprobate și  o întreagă comunitate responsabilă și fericită.

Am înțeles că o problemă pe care autoritățile nu o cunosc este o problemă care nu poate fi rezolvată! 

Marius Rusu

Așadar, despre ce este vorba?

Dacă intrați pe site-ul fa o cerere.info ni se explică foarte clar ce avem de făcut.

Alba Iulia, fă o cerere! este o acțiune pornită de la o idee simplă. Cu toții suntem nemulțumiți de diverse aspecte din oraș – gropi în asfalt, gunoi neridicat la timp, iluminat public defectuos, câini comunitari, probleme cu transportul în comun și altele. De cele mai multe ori preferăm să trecem pe lângă aceste probleme și să nu ne asumăm faptul de a le raporta. De puține ori sesizăm autoritățile așa cum este normal.

Suntem grăbiți, ignoranți sau scârbiți de ceea ce se întâmplă și nu mai găsim resursele necesare pentru a ne deplasa până la Primărie să depunem o cerere, să sesizăm telefonic sau on-line problemele orașului. De fapt, totul e mai simplu decât pare. Întocmirea și depunerea unei cereri scrise durează în jur de 30 de minute (redactare, imprimare și depunere la Registratura Primăriei), iar sesizarea telefonică sau cea on-line nu durează mai mult de 5-10 minute.

Primăria nu trebuie privită ca un monstru, oamenii care muncesc acolo o fac în favoarea cetățenilor, nu împotriva lor!

Tot acolo, poți să descarci o cerere pe care o completezi frumos cu problema ta și apoi o trimiți înapoi tot lui. De acolo se ocupă el.

Eu vă sugerez sa va mobilizați cât mai repede pentru ca Marius vrea să depună aceste cereri în data de 5 aprilie 2017. Nu lăsa pe mâine cererea pe care o poți face azi!

Vă urez succes și vă țin pumnii!

  Alba Iulia, fa o cerere

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *