fbpx

De când nu ai mai fost la Bibliotecă?

Primii 8 ani de învățământ, cei mai importanți din educația unui copil, i-am urmat în Sebeș – Școala Generală nr 3.
La vârstă de 14 ani am plecat în Cluj-Napoca pentru a-mi urma o pasiune – arta dramatică.
Ei bine, bagajul de cunoștințe pe care l-am luat cu mine în Cluj Napoca mi-a folosit și în următorii 7 ani de învățământ. În Cluj-Napoca m-a așteptat un studiu intens al literaturii dramatice (englezești, rusești, franceze, românești) , poezii, istorie, tragedia greacă etc.

Dacă mi-a fost greu? Absolut, nu! Citeam cu o foame de nestăpânit cărți întregi de teatru și istorie a teatrului. Mi-a plăcut la nebunie. Și știți de ce? Pentru că am mers pregătită din Sebeș cu exercițiul lecturii.

Mergeam la Biblioteca Municipală Sebeș, la început pentru a citi Povești pentru copii și Povești Nemuritoare și apoi încet, încet, urma să pășesc în lumea fascinantă a literaturii și a poeziei. Le invidiam pe doamnele bibliotecar pentru că aveau o asemenea meserie și le consideram zeițele înțelepciunii.

După mai bine de 10 ani, după repetate rânduri în care îmi parcam mașina în fața Bibliotecii pentru a ajunge la Bancă, m-am hotărât să întru să văd dacă mai există bătrâna Bibliotecă.


Oau, ce emoții am avut! Abia am putut să pășesc în sală din cauza fluturașilor din stomacul meu. Biblioteca din Sebeș care a avut grijă de mine atâția ani, alături de zeițele înțelepciunii, era mai vie ca niciodată!

Am fost surprinsă să găsesc foarte multe cărți din diferite domenii: Literatură, Fiction, Istorie, Filosofie, Marketing, Dezvoltare personală, Psihologie, Nutriție și multe alte domenii de actualitate.
Pe atunci, așteptam să își refacă Emag stocul de cărți pentru a putea să-mi comand două cărți aparținând unuia dintre autorii mei preferați: Eric Emmanuel Schmitt. Nu a mai fost nevoie să îmi comand cărțile pentru că le-am găsit pe amândouă la Bibliotecă (cărțile având an de apariție 2017!). Mi-am făcut repede, repejor legitimație (gratis, evident) și am plecat acasă bucuroasă la fel ca fetița de acum 15 ani.

Pe lângă asta, Biblioteca organizează periodic diferite evenimente: evenimente pentru copii, lansări de cărți, expoziție de cărți, invitații la lectură și multe altele.
Și vă mai spun un mic secret: doamnele bibliotecar lucrează pe o platformă online unde introduc toate cărțile care aparțin Bibliotecii. Mai este puțin de lucru la ea, pentru ca sunt mii de cărți de introdus, dar în viitorul apropiat o să putem să intrăm online să verificăm disponibilitatea cărții noastre preferate. Sună bine, nu?

Așadar, vă invit să dați like paginii și sper să vă faceți timp să o și vizitați. Sunt sigură că o să vă seducă multe cărți de acolo!

Biblioteca Municipală Sebeș

Promovare Social Media by Oglas

OGLAS este o agenție de Web Design & Promovare Online. Suntem echipa ta de marketing și vrem să te ajutăm să îți creezi prezența în Online.

O parte din clienții noștri îi găsești aici, aici sau aici

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *